İstanbul temizlik şirketleri ile zaman zaman yaptığımız söyleşiler ve mağduriyetleri hakkında edindiğimiz bilgileri sizinle kısaca paylaşmak istiyoruz.

Temizlik şirketleri, temizlik alanında faaliyet gösterebilmek için büyük yatırım yapmak zorundalar. Fakat onca yapılan yatırım sonucu kurulan şirketlerin maliyetlerin yüksekliği durumundan işsiz kalması çok acı. Tabii ki iş güvenlikleri, ssk’lar, kaliteli malzeme ve hijyen eğitimleri gibi bir yığın konuya bütçeden harcandığı halde, bu konulara hiç yaklaşmamış şirketler, hatta birey olarak çalışanlar sırf fiyat düşük olduğu halde iş alabiliyor. Daha öncede yazmıştık. İnternette site açıp kendilerini temizlik firması olarak gösterenler var. Evine ve ofisine sıradan kişileri sokup temizlik yaptıran ve sonrada üzülen kişilerimiz çok fazla.

Türkiye’min yanlışları bitmez. Randevu aldığı halde daha düşük fiyatlı temizlik şirketi bulup temizlik randevusunu iptal edenler var. Temizlik günü çağırdıkları ekip gelmeyince telefon açıp acil temizlik isteyen ve yaşadığı mağduriyeti anlatan çok müşterilerimiz var.

h-istanbul-temizlik-sirketleri

Hijyende kalite diyoruz. O zaman nasıl olacak? Aslında ülkemizde her sektörde bu tip durumlar yaşanıyor. Yurdum insanı iş 2 kuruş ucuza oldu mu iş kalitesi filan hak getire … Artık bu bilinci bırakmamız lazım.

İyi bir temizlik firması arayan kişilerimiz ne yapmalı? Bloglarımızı takip ediniz.