Temizlik Şirketleri; zaman o kadar hızla akıp geçiyor ki bir çok şeyin gelecekte nasıl olacağını düşünmek imkansız hale gelmeye başladı. İnsanoğlu gelişen internet teknolojileri, çağa ayak uydurma filan derken sınırlarını oldukça zorluyor. Çocukluğumuzda kağıttan tabaklar olacak, temizlik, bulaşık yıkamak olmayacak ve o kağıt tabaklar temizlenmeden direk çöpe atılacak denirdi de inanmamız zor olurdu. Oysa şimdi 2015’i yaşadığımız şu yıllarda daha neler olacak acaba diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

Aslında çeşitlilik çoğaldıkça basite indirgenen materyal ve eşyanın her cinsi aynı zamanda bazı hastalık ve rahatsızlıkları beraberinde getiriyor. Tek kullanımlık eşyalar ne kadar geri dönüşüm yapılsa da dönüşümü mümkün olmayan atıklar dünyamızı zehirliyor.

h-temizlik-2030Artan İstanbul trafiği, giderek küçülen ambalaj ve makineler tahmin ediyorum ki temizlik şirketlerinin işlev ve görünümünü komple değiştirecek. Özellikle İstanbul’un trafik çilesi, temizlik personellerini küçük malzeme ve makine setleri ile ulaşıma zorlayacak. İstanbul temizlik şirketleri artık gerekli gelişime ayak uydurmak zorunda. Temizlik Firmamızı kurmuş olduğumuz 1990’lı yıllarda makine ve malzemeler devasa yer kaplıyordu. Özellikle hiç unutmuyorum Unger cam setleri vardı takım halinde. Gene bir çoğu fazlasıyla var. Fakat dediğim gibi boyutlar küçülmüş. Plastik temizlik kovaları bile incelmiş.

Ölmez sağ kalırsak 2030 da göreceğiz. Tüm insanlık için hayırlı gelişmelerin olması kaydı ile…

Temizlik Firmaları Farklı Bakış Noktaları.