Temizlik Firmaları günümüzde temizlik kavramını yitirmiş olup bu işe temizlik ile ilgili işletme bilgi ve becerisi olmayan bir yığın kişi girmiştir. Çoğu temizlik personeli, temizlik firması kurup kendi işinin hayalini kurmakta olduğundan bu işin yükümlülük ve sorumluluklarını yerine getirememektedir. Bugün internette de yer alan bir çok firmanın vergi kaydı bile yoktur. Haklarını alamayan bir çok temizlik personeli yüzünden artık sektöre olan inanç zayıflamıştır. Oysaki biz kurumsal çalışan temizlik firmalarının sektördeki maliyetleri çok ağırdır. İşletme olmanın yüksek maliyetleri yanı sıra İş güvenliği maliyetleri, ilk yardım, acil durum eğitimleri, personel eğitimleri, hijyen kişisel bakım eğitimleri, yüksekte çalışma eğitimleri sadece bir kaçıdır.

Sektör ayrıca uyanık geçinen bilgisayar simsarlarının elindedir. Sözüm bazılarına, webten anlayan bazı kişiler müşterilerine uygun fiyatlı web tasarımları yaparken işten habersiz bazı hizmet alanlar site yaptırdığını zanneder, ancak sitesi başka ellere çalışır. Sadece parayı veren hizmeti aldığını zanneder. Hizmeti alan siteyi yapanın kendisi olup link vs. de siteyi yapanın kendisine veya başka kişilere çalışır. Bu o kadar önemli bir konudur ki şu anda Türkiye ‘de en çok dolandırıcılık olayı bu konuda olmaktadır. Hatta siteyi yapmak yetmiyor bu dolandırıcıların yaptıkları siteleri çalışacağını söyleyip her ay müşterisinden para alan kişiler olduğunu bizzat biliyorum. Çok daha basit bir yöntemle daha ileri giden dolandırıcılar başkalarının sitelerinin aynısını kopyalayıp diğer kişilere satıyorlar. Siteyi kolaylıkla indirip hiç emek vermeden diğer kişiye belirli yerlerini değiştirip satmak. Bu nasıl bir anlayıştır?Ve bizim Işıltı Temizlik Firmaları olarak savcılığa verilmiş bu konu ile ilgili davalarımız var. Bu firmaların ve kişilerin ismini burada teşhir etmeyeceğim.

h-temizlik-firmalari

İşte yukarıda saydıklarım yüzünden bir çok temizlik firmaları mağdur olmuş ve işi aslında bu işin erbabı olmayanlara bırakmıştır. Bu yüzden hem hizmet alacak kişilerin, hem firma sahiplerinin, hemde temizlik personellerinin çok dikkatli olması gerekiyor. Temizlik hizmeti alan bazı kişiler mağdur olabiliyor, evi, ailesi, eşyaları, işi bilmeyen toplama kişiler yüzünden zarar görebiliyor. Tabiiki tüm temizlik firmaları böyle değil. Gerçekten emeği ile bugünlere gelmiş birçok firma tanıyorum. Bu firmalar müşterilerinin kendilerine ulaşmasını bekliyor. Siz siz olun mutlaka aradığınız temizlik firmasının sektörde kaç senedir temizlik hizmeti verdiğini, wtr, web, görseller, haritalar, yeri, sermayesi, çalışanları hakkında bilgi edinmeden ev temizliği yada ofis temizliği yaptırmayın. Çalıştırdığınız temcamcıların, temizlik firmasından mutlaka sertifikalarını isteyin.